Schoonheidsinstituut-Nobelhorst

Het mooiste wat je kunt worden is JEZELF

Ik werk met verse producten.

De reden dat ik niet met crèmes werk vanuit de industrie is omdat elke huid uniek is. Je huid verandert continue en het gebruik van steeds dezelfde crèmes is dan ook niet meer werkzaam of het werkt zelfs averechts!! Je huid veranderd door stress, zon, regen, droogte, voeding enz., het is dus erg belangrijk om de juiste ingrediënten toe te passen waar de huid op dit moment om vraagt.

Ik streef ernaar dat je huid weer een grote "boost" krijgt zodat je huid weer volop straalt. Dit doe ik door eerst de huid helemaal te reinigen. Dan is het belangrijk de manier waarop je de stoffen uit de verse producten haalt. Ik maak dan van de verse producten de crèmes met daar doorheen de juiste oliën. Enkele voorbeelden hieronder! De keuze uit verse producten met vitaminen en mineralen is enorm. 

Avocado

Avocado

Maar wat is nu de invloed van één van moeder natuur haar populairste superfood op onze huid? Avocado’s zitten vol met vetzuren die essentieel zijn voor herstel van de huid. Deze vetzuren zitten vol met voedingsstoffen die er voor helpen zorgen dat je huid er langer glad en jeugdig uit ziet. Avocado’s bevatten een hoge concentratie vitamine E dat de zichtbare verschijnselen van huidveroudering kan helpen verbeteren. Daarnaast vind je ook vitamine A in avocado’s, dat bekend staat om haar cel reparatie bevorderende eigenschappen. Het direct aanbrengen van avocado olie op de huid kan helpen bij het verminderen van uiterlijke kenmerken van huidveroudering dankzij zijn herstellende eigenschappen. 

KOMKOMMER

Komkommers bevatten een aantal nuttige vitamines en mineralen. Een van die mineralen is silica, een stof die het bindweefsel versterkt. Ook ascorbinezuur is een belangrijke component van komkommers die helpt bij de genezing van beschadigd weefsel. Ook andere natuurlijke zouten en enzymen maken komkommers bijzonder effectief bij groei en herstel van de huidcellen.

Komkommer gecombineerd met Arganolie geeft een verbetering bij een droge en doffe huid. Bovendien laat de Arganolie een enorme hoeveelheid anti-oxidanten op de huid van je gezicht los. 
Komkommer tegen je acne (-littekens)

Deze frisse groene vrucht heeft bijzonder veel gunstige eigenschappen voor je huid. Onderzoeken hebben uitgewezen dat komkommer de aanmaak van talg en melanine vermindert. Door de afgenomen talgaanmaak worden verstopte poriën voorkomen en met minder melanine ontstaan en minder (donkere) littekens. Ook tegen een verbrande huid werken komkommers. 

Olijf

Olijfolie is een belangrijke bron van vitamine E. En laat die vitamine nu eens heel goed zijn voor je huid! Vitamine E speelt een rol bij het aanmaken van collageen. Collageen houdt je huid soepel, waardoor er minder kans is op rimpels. Ook rimpels die veroorzaakt worden door externe factoren, zoals zonlicht of sigarettenrook, kunnen afnemen onder invloed van vitamine E. Daarnaast zal het smeren met olijfolie bruine vlekken en littekens minder zichtbaar maken. De vitamine E in de olie zorgt namelijk voor een sneller herstel van de aangetaste huidcellen. 

Ananas

Ananas helpt tegen puistjes

De eerste is een inkopper; vitamine C. Ananas zit barstensvol met deze vitamine. Vitamine C wordt al langere tijd gezien als een efficiënte vitamine voor mensen met gevoelige of geïrriteerde huid. Zelfs voor mensen met acne kan deze vitamine uitkomst bieden omdat het vol zit met antioxidanten.

Deze natuurlijke antioxidanten helpen om de huid egaler te krijgen. Ananas heeft daarnaast natuurlijke anti-bacteriële eigenschap. Ananas werkt tegen ontstekingen


Ananas tegen huidveroudering

Jawel hoor, deze knalgele vrucht zit niet alleen vol met antioxidanten en vitamine C, maar ook met vitamine A. Zowel vitamine C als A helpen bij het verminderen van de fijne lijntjes en rimpels, doordat ze de aanmaak van collageen ondersteunen. Hoe hoger het collageen synthese, hoe steviger en flexibeler de huid is. Ook helpen de antioxidanten de huid te beschermen tegen vrije radicalen die o..a door UV-straling en luchtvervuiling in de huid kunnen doordringen.


Ananas tegen een droge huid

Die antioxidanten en vitamine C voeden de huid ook van binnenuit, waardoor het een heel fijn hulpmiddel kan zijn tegen een droge huid. Ananas kan zo een mooie toevoeging zijn aan die paar druppels gezichtsolie!